Rolin e nenes ka nisur ta ndieje qe pas 27 majit te kaluar, kur ne jeten e saj erdhi i vogli Martin.

Nje ndjesi e paperjetuar me pare, por qe Xhemi Shehu eshte e prire ta ndieje ne cdo qelize te sajen. Por, sa here qe afrohen dite te shenuara, per prezantuesen simpatike te “E Diell”, ka vetem nje motiv me teper per te festuar dhe kaq.

Sipas saj, shqiptaret i keqinterpretojne festat, duke i kthyer ne organizime masive, popullore, secili sipas menyres se tij. Nje gje eshte e rendesishme: ky 8 Mars e gjen plotesisht te perfshire ne statusin e ri, si mamaja e Martinit dhe si bashkeshortja e Visit.

“Ndihem me shume se e angazhuar ne rolin tim si nene, dhe kurrsesi nuk mund te ndalesha ne nje dite te vetme sic eshte 8 Marsi. Duke marre shkak nga kuptimi social-historik qe ka kjo date, mendoj se duhet festuar me pak dhe punuar me shume per te nxitur barazine gjinore, qe ende nuk ekziston ne vendin tone”, thote ajo. Ka preferuar te jete me pak konvencionale ne jeten e saj thote se nuk pret ndonje dhurate te vecante ne kete 8 Mars, ngase per te do te jete nje dite e zakonshme pune.

“Do me duhet te dal me heret nga shtepia per shkak te trafikut te renduar qe ndodh rendom ne kesi rastesh. Gjithsesi, gjej rastin per t’u uruar te gjitha nenave, ketyre krijesave te dhembshura e me shpirt sakrifice, sa me shume lumturi e gezim ne cdo dite te vitit, per te gjithe dashurine pa kushte qe dhurojne”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here