Dobesia e thonjve eshte nje problem i cili takohet tek 20% e popullsise, me frekuence me te madhe tek femrat.Shfaqet tek te gjitha moshat.
Dobesia e thonjve mund te jete idiopatike ose pa shkaqe precize, apo si pasoje e patologjive dermatologjike dhe sistemike, ku trajtimi eshte kondicion esencial per nje permiresim te simptomit. 
Ne rastin e pare eshte e keshillueshme te adaptoni disa regulla te vogla te cilat ju lejojne te permiresoni cilesine e thonjve.
Te vishni dorashka gome kur beni punet e shtepise per te evituar kontaktin e tepert me ujin apo me substanca kimike agresive.
Te mbani thonjte te shkurter ne menyre per te evituar rezikun e mikrotraumave.
Aplikoni hidratues qe permbajne elemente si fosfolipide, acid laktik dhe kolagjen.
Te ndjekesh nje ushqyerje ne gjenje per te garantuar nje raport te drejte me hekurin, zinkun, selenin dhe me vitaminat B6, C, E.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here