neshmijaMbretëresha e këngës shqipe, Nexhmije Pagarusha sot mbush 84 vite jetë. Ajo mbetet këngëtare shumë e njohur dhe e dashur për popullin shqiptar.

Kur flitet për të, përdoren në një frymë shumë epitete si: Bilbili i Kosovës, Mbretëresha e Këngës Shqipe, Primadona e Melosit Popullor, Ema Sumak Shqiptare, Madam Butterfly, Fyti i Kristalte, etj.

Mori shumë çmime, ndër të tjera “Këngëtare e Shekullit”.Këndon që nga vitet e’50. Veprimtaria e saj muzikore 50-vjeçare është aq e gjerë, sa që është vështirë të thuhet se cilit zhanër i takon. Është e njohur për interpretimet e saj të shkëlqyera në muzikën popullore dhe opera.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here