Publikimi i fotos së Zonjës së Parë të SHBA-së e cila zëvendëson atë të një skllaveje lakuriq të viteve 1800, nga revista spnjolle “Fuera de Serie” ka ngjallur reagime në SHBA.

Bëhet fjalë për “Portretin e një zezakeje” të Marie-Guillemine Benoist, e cila qëkur u krijua në vitet 1800, u pa si një frymëzim i madh për të drejtat e grave në Francë, e cila kishte pak vite që kishte hequr skllavërinë.

Drejtuesit e revistës janë shprehur se ky është një tribut dhe jo një ofendim

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here