Michael JacksonBarnat shkaktare që vranë Micheal Jackson zyrtarisht janë trajtuar si vrasje është konfirmuar zyrtarisht mbrëmë.

Mjeku i zemrës se Los Angeles që do të thotë edhe doktori personal i Mbretit të Pop-it, Conrad Murray tani dyshohet si i dyshuari i parë.

Murray ka pranuar se i ka thënë Jackson katër lloje të barnave që ndalin dhimbjet një natë para se ai të vdiste.

Pasi Jacko kishte bërë ankesën e parë se ai nuk mund të flinte në orën 01:30 të mëngjesit, doktori i tha atij valium, thuhet në hulumtimin e bërë.

Vetëm një gjysmë ore me vonë këngëtari përsëri ishte ankuar për pagjumësi, kështu që Murray i dha atij edhe një tjetër mjet qetësues të quajtur Larazepam.

Kur kjo dështoj, ai i dha edhe një tjetër qetësues – të quajtur midazolam – rreth orës 3 të mëngjes me 25 qershor.

Pas pak orëve Murray – i cili po merrej me pagjumësinë e Jackson për gjashtë javë – i dha atij lloje të ndryshme të barnave për ta vënë në gjumë.

Por në orën 10:40 tek ai shkaktohet neveri nga këngëtari i Thriller dhe ai lëshon dozën më të rëndë propofol që zakonisht përdoret si anestezion gjatë operacioneve kirurgjike.

Kalendari tragjik shfaqet tek mjeku ligjor i LA për barnat duke thënë se vdekja ishte një vrasje, duke lënë Murray (53) si të dyshuar për vrasje.

Provat për vrasjen e Jacko-s ende janë duke u zhvilluar. Sipas ligjit për vrasje kjo nuk mund të konsiderohet si vrasje dhe në të mund të përfshihet në akuzën për vrasje me paramendim. Murray dy herë është intervistuar në lidhje me këtë vdekje.

Javën e kaluar ai mbrojti vetën në YouTube, duke thënë: “Thashë të vërtetën dhe kam besim që e vërteta do të triumfoj”.

Letrat janë dërguar në Houston, Teksas, e të cilat tregojnë që Murray ka pranuar që i ka dhënë këngëtari 50 miligram propofol gjatë natës në mënyrë venoze.

Doktori i ka thënë policëve që ai ka pasur frikë që vdekja mund të vij nga narkoza dhe ai ka provuar që ta largoj nga barnat atë.

Edhe pse Murrau ka pranuar se i ka dhënë propofol, zyrtarët nuk kanë gjetur ndonjë provë që ai ka blerë atë me licencë në barnatore.

Por, policët kanë bastisur villen e Jackson dhe kanë gjetur tetë kutia të propofol plus shishe dhe hapa të tjerë që i ishin dhënë këngëtarit nga Murray, specialisti i lëkurës, Arnei Klein dhe një tjetër doktor i quajtur Allan Metzger.

Barna të tjera që janë konfiskuar gjatë bastisjes janë edhe valium, tamsulosin, lorazepam, temazepam, clonazepam, trazodone dhe tizanidine. Tamsulosin është përdorur për ta kuruar prostatën e zgjeruar të këngëtarit. Propofol po ashtu ishte gjetur në çantën mjekësore të Murray. Ai i ka thënë detektivëve se nuk ishte hera e parë që i ka dhënë këtë barë Jackson-in.

Së paku dy doktor të paidentifikuar i kanë thënë atij propofol në Gjermani në mes të marsit dhe prillit të vitit 2009.

Murray tashmë është i dyshuari kryesor për vrasje me paramendim nga policët. Autoritetet po ashtu kanë kërkuar të dhëna të tjera për doktorët si; Klein, Metzger dhe David Slavitt, të cilët bën provat mjekësore të Jacko-s me urdhër të promotorit, AEG.

Familja Jackson tha mbrëmë se ata “kanë besim të plot në këtë proces legal”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here