Anëtare e Kuvendit të Kosovës, u martua në moshën 17 vjeçare, lindi fëmijë dhe studioi, mori master dhe doktoraturë. Ajo së fundmi themeloi partinë e saj. Ndërton karrierën e saj politike në mënyrë të shkathët dhe nuk devijon nga pikëpamjet e saj në përfaqësimin e interesave të boshnjakëve të Kosovës, kështu e nis shkrimin medium boshnjak Azra.ba, për Duda Balje.

Në një intervistë për këtë medium Balje ka folur më shumë për jetën e saj private dhe karrierën e suksesshme që ka ndërtuar.

Duda foli për sukseset në jetën e saj duke thënë se “Nuk ka asnjë recetë, thjesht varet nga ju, çfarë dëshironi nga jeta, nga martesa, nga amësia, sa jeni gati të sakrifikoni, sa jeni të gatshëm të jepni vetja”.

Duda tregoi poashtu se është nënë e tre fëmijëve dhe dy nga ta studiojnë jashtë Kosovës.

Djali i madh Berin është 22 vjeç dhe po studion në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike në Austri, vajza e tij Zejna është 20 vjeç dhe studion mjekësi në Shkup, dhe Aleku i ri 12 vjeç, ndërsa bashkëshorti i saj Shabani ka një biznes privat. Ai ka një restorant familjar dhe është shumë i suksesshëm në të.

Krahas angazhimeve të shumta që ka, Duda ka zbuluar se është e zonja edhe në shtëpi, madje me kënaqësinë më të madhe i kryen punët si gatimi dhe pastrimi.

“Shtëpia ime është perandoria ime. Gatimi dhe pastrimi më qetësojnë. Të gjithë punën e bëj vetë. Unë gatuaj nga sot për nesër. Ne hamë të njëjtën gjë për dy ditë ndonjëherë, por jemi shtëpiak dhe larg ushqimit të shpejtë dhe të thatë. Bërja e ëmbëlsirave dhe piteve është specialiteti im.  Më pëlqen pastërtia, më pëlqen që gjithçka të jetë në vendin e vet. Unë e përdor fundjavën për përgatitje dhe organizime më të mëdha. Ne i duam mysafirët edhe sado që të lodhur të jem”, u shpreh ajo.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here