Të zgjohesh në mëngjes dhe të mos jesh vetvetja, të jesh i huaj në trupin tënd, këto janë disa nga gjërat që janë përballur shumë transgjinor. Ndryshimi i gjinisë ka qenë gjithmonë në qendër të vëmendjes së bisedave të përditshme dhe të  mediave rozë në përgjithësi.

E tillë është edhe historia e transgjinores shqiptare  Linda, me profesion modele dhe grimere, e cila jeton prej vitesh në Itali.

Linda u lind mashkull por nga mospajtimi me trupin e saj dhe me ndihmën e ndërhyrjeve kirurgjike ëndrra iu realizua duke u shndërruar në femër.

Një histori tjetër e ngjashme është edhe ajo e Edona James, por kjo duket se nuk i pëlqen aspak Lindës, e cila nuk do që të bëhet një krahasim i tillë.

Se çfarë thotë më shumë Linda për Edona James, e kuptoni duke klikuar në linkun e mëposhtëm.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here