Autoritetet në Indonezi kanë ndaluar mbajtjen e koncertit të Lady Gagas, i cili është caktuar për datën 3 qershor, pasi që kundër performancës së saj është shprehur grupi konservator islamik.

“Leja për mbajtjen e koncertit të Lady Gagas më 3 qershor në Jakarta është anuluar në bazë të rekomandimeve të policisë në Jakarta”, ka thënë zëdhënësi i Policisë kombëtare, Saud Usman Nasution.

Fronti i mbrojtësve të islamit më herët ka paralajmëruar se do të mobilizojë 30.000 njerëz, të cilët do t’i kundërvihen paraqitjes së këngëtares në koncert dhe se do ta pengonin daljen e saj nga aeroporti.

“Do ta ndalojmë që ta shkelë vendin tonë. Do të ishte më mirë që të mos guxonte që ta përhapë besimin e saj satanik në këtë vend”, ka thënë më herët lideri i frontit, Salim Alatas.

Organizatorët e koncertit kanë njoftuar se tashmë janë shitur të gjitha biletat (rreth 52.000) dhe se njerëzit kanë dëshirë të madhe ta dëgjojnë Lady Gagan, megjithatë tash është bërë e qartë se kjo dëshirë nuk do t’iu plotësohet.

Indonezia që numëron 240 milionë banorë është vendi me numrin më të madh të myslimanëve në botë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here