Festivali Ndërkombëtar i Teatrit në Elbasan, që zhvillohet për të dymbëdhjetin vit me radhë, është hapur të mërkurën në mbrëmje me shfaqjen “Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur”, të Teatrit të Dramës Shqipe në Shkup.

Nata e parë e këtij eventi, që këtë vit është emërtuar “Univers Teatër”, ndryshe nga më parë që njihej me emrin “Skampa”, u përshëndet fillimisht nga kryetari i bashkisë së Elbasanit Qazim Sejdini, i cili në cilësinë e Presidentit të këtij Festivali u ka uruar mirëseardhjen trupave pjesëmarrëse nga Shqipëria dhe vende të ndryshme të Ballkanit.

Aktorët shqiptar të Maqedonisë, nën regjinë e Dino Mustafiq, kanë interpretuar mesazhin e ushtrive të vdekura në betejat në Shqipëri, ku herë pas here tragjedia është gërshetuar edhe me humor.

Festivali i teatrit Ndërkombëtar në Elbasan, sipas regjisorit Adonis Filipi, në këto 12 vite ka prurë rreth 131 performanca, me një diversitet të lakmueshëm të kërkimit skenik e teatror, duke ndikuar në pasurimin e formave shprehëse dhe provokimin e tendencave dhe prurjeve bashkëkohore. Përgjatë një jave, në festivalin “Univers Teatër” do të performojnë 10 trupa, shtatë prej të cilave të huaja dhe tre shqiptare.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here