Etiketat e modës janë në trend tek moshat e rejaEtiketat e modës janë në trend kryesisht tek moshat e reja. Por, familja e juaj nuk është aq e pasur për të pasur tesha me etiketë të njohur por megjithatë ka disa principe për modën që duhet t’i mësoni.

Më poshtë do i sjellim disa gjëra që duhet t’i zbatoni për modën në tersi.

1. Kurrë mos vishni ngjyrë të bardhë gjatë dimrit. Edhe pse është ngjyrë e përshtatshme gjatë këtij dimrit. Firmave më zë ju ka hakmarrë kjo punë. Çfarë dëshirojmë të themi është se ngjyra e bardhë është material jo i trashë dhe peshon lehtë. Gjatë dimrit ajo është më e rëndë por prapë nuk ia vlen. Fabrikat janë duke u larguar nga kjo ngjyrë.

2. Kurrë mos vishni taka me pantallona – Pantallonat e shkurt janë konsideruar jo të përshtatshëm andaj veshje e tyre dhe përdorja e rregullave të modës nuk duhet kurrë që të përzihet me veshje që blihen në hipermarket dhe ato që blihen në butik. Gjatë viteve të ’50 një grua që vesh taka me pantallona definitivisht është “out”. Gruaja sot me pantallona të shkurtër duket bukur me këpucë të rrafshëta.

3. Fundi i juaj kurrë nuk duhet të jetë më i gjatë se pallta – Kjo ka qenë modë e vitit 1920 kur fundi i shkurt ka qenë amoral për femrën. Duhet që prapë ta praktikoni këtë rregull,0 por, sipas ekspertëve, është në rregull edhe gjatësia e fundit nëse ajo ka të bëj me pamjen apo modelin e palltos.

4. Çantat, këpucët dhe rripi gjithmonë duhet të jenë të përshtatshme- kjo gjë nuk vlen më! Duhet të jeni të sigurt që të mos e përdorni këtë më. Kombinimi i cilësisë dhe ngjyrave që përshtaten me njëra-tjetër nuk krijon më stil interesant, përkundrazi.

Fatmirësisht, rregullat e modës janë të reja por duhet që t’i mësoni, sidomos femrat, me kohë sepse ndiheni mirë vetëm në tesha që ju përshtatet dhe jo ato me të cilat dëshironi që t’i imitoni të tjerët!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here