Elisabetta II e Anglisë sot feston 84 vjetorin e lindjes.

Në nder të përvjetorit të lindjes së sovranes, “Union Jack” ose sic njiohet ndryshe flamuri i Britanisë së Madhe, do valëvitet në Westminster gjatë gjithë ditës së sotmë.

Ditëlindja e mbretëreshës festohet dy herë gjatë vitit, një herë në ditën e vërtetë të lindjes së saj dhe e dyta festohet data zyrtare për Shtetin në muajin qershor kur kushtet bëhen edhe më të favorshme për paradën “Trooping the colour”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here