Dikush tashme e di dhe kjo shpjegon arsyen perse disa femra i nenshtrohen kirurgjise estetike per ta bere me te bukur kete pjese te vecante te trupit.

Per te mbeshtetur se, kerthiza luan nje rol ne hijeshine femerore tani eshte edhe nje shkencetar nga Universiteti i Helsinkit, ne Finlande.

Doktor Aki Sinkkonen ka kryer nje studim interesant duke kujtuar pervojen e tij disa vite me pare, kur ishte nje djale i ri, ne nje bisede mes miqsh diskutonin se cila prej mikeshave te tyre kishte kerthizen me te bukur, ose anasjelltas ate me pak terheqese.

Mbi te gjitha, studiuesi kujton se ky element ka pasur nje peshe mbi opinionin e pergjithshem, ne lidhje me terheqjen e pergjithshme te vajzave.

Si shkencetar, sot, e di se kerthiza eshte vetem nje plage e mbyllur.

Nese kjo eshte nje plage e mbyllur si mund te jete e bukur?

Sinkkonen citoi nje kerkim te kryer ne SHBA, nga kerkuesit e universitetit te Missouri, te cilet kane kryer nje analize per te percaktuar cilat kerthiza, ishin me shume ose me pak terheqese sipas mendimit te nje grupi vullnetaresh te rekrutuar per studimin.

Nga rezultatet e studimit eshte zbuluar se kerthizat e gjykuara si terheqese, jane ato te orientuara vertikalisht dhe qe kane nje lloj forme si T.

Ne anen tjeter, ato qe gjykohen me pak te bukura dhe me pak terheqese jane ato shume te medha te cilat kane lloje te ndryshme zgjatimesh ose ndryshim ne forme.

Mbi te gjitha, kerthiza ka treguar se ka peshe ne zgjedhjen e partnerit.

Ndersa tek gjitaret ne pergjithesi eshte vetem thjesht nje plage asimetrike dhe pak e dukshme, ne qeniet njerezore shfaqet bukur ne ekspozim, ne shume kultura dhe ne menyra te ndryshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here