Blerta Syla ja si ka ndryshuarBlerta Syla ka lindur me 12 qershor 1978 në Istog, është aktore dhe piktore e mirënjohur nga Prishtina. Prindërit e saj janë me prejardhje nga Istogu.Shkollën fillore e kreu në Prishtinë.

Si e vogël ka shfaqur talent për vizatim, në moshën 2 vjecare ka qenë në gjendje të vizatoj fasulin. Në shkollën fillore filloi të tregohej shumë e shkëlqyeshme në fushën e vizatimit por edhe në fushën e letërsisë dhe gjuhës shqipe.

Ka qenë tetë vite me rradhe anëtare e grupit recitatoreve dhe ka qenë e sukseseshme në atë fushë pastaj ka shfaqur talent edhe në vizatim.

Në vitin 1995 niset në maturë, është ajo festa kur ndahet gjenerata nga shkolla fillore në semimaturë. U zgjodh Miss Kosovarja 1995. Edhe aty ka filluar ai intersimi të merret në fushën e aktiviteve të bukurisë.

Blerta Syla ja si ka ndryshuar

Ndërsa shkollën e mesme e kreu në Prishtinë. Filloj të merret me aktivitet me grupin e recitatorëve, grupin e dramës, qysh e vogël në vitet e para të shkollës fillore ka shkruar poezi të ndryshme, ndërsa babi saj është doktor i letërsisë për fëmijë. Si e vogël e ka shtyre me lexu ka pas shumë vjersha.

Në vitin 1995 ajo morri pjesë në dy aktivete ‘Miss Kosovarja’ në Pejë dhe tjetra ‘Miss Kosovarja’ në Prishtinë. Në të dyjat u shpall fituese po atë vit u mbajt një organizim për modelet e vitit edhe aty u shpall fituese.

Tash kur kanë kaluar vite që kur ajo është zgjedhur miss dhe më e bukura e Kosovës, Blerta Syla nuk ka ndryshuar shumë madje duket mjaft e bukur dhe në top formë. Ajo është e njohur edhe si aktore tek filmi ‘’Hikmetja’’ me po të njejtin emër. Blerta është e martuar me publicistin Veton Surroi dhe është nënë e dy djemve.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here