Babai i Beyonce, Mathew Knowles, iu drejtua perceptimeve të tonit të lëkurës së jashtme dhe madje brenda komunitetit afrikano-amerikan në një intervistë me SiriusXM , duke thënë se karriera e vajzës së tij ishte afektuar nga lëkura e saj më e bardhë dhe se efekti i ngjyrës ishte i kundërt për Kelly Rowland, antëtaren tjetër të Destiny’s Child .

Në intervistën me “Clay Cane Show” në SiriusXM Urban View, Knowles tha se bëri studimin e vet kërkimor mbi “kolorizimin” në muzikë që përfshin një periudhë prej 15 vjetësh dhe zbuloi se, “shumica, gratë e zeza që kishin ngjyrë më të hapur të lëkurës kishin më shumë sukses se ato me ngjyrë më të errët, sidomos në Top 40 radio. Ndër përfituesit e kësaj ishin Alicia Keys, Mariah Carey, Rihanna, Nicki Minaj dhe Beyonce” deklaroj ai.

“Në muzikë ka ende segregacion. Nëse i sheh fotografitë e Whitney Huston, do e vëresh se si ata janë përpjekur që lëkura e saj të duket më e bardhë. Ka një përshtypje se sa më i bardhë që je, je më i mençur dhe qëndron më mirë ekonomikisht”.

I pyetur nëse paragjykimi ndaj toneve të lehta kishte ndonjë ndikim në karrierën e Beyonce, Knowles tha: “Unë mendoj se ajo do të kishte – mendoj se kjo do të kishte ndikuar në suksesin e saj”, u shpreh babai i dives së muzikës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here