Asian Dub FoundationGrupi i parë që bëri muzikë rok për Kosovën dhe për shtëpitë e saja të djegura janë grupi britanik “Asian Dub Foundation”.

“Një fshat i djegur në Kosovë; e bombarduat, dhe tani i thoni njerëzve shkoni në shtëpi; automatik të cunguar mbi shkëmbinjtë e Duvërit; kokat ulur, njerëz kujdes po biem poshtë”, është një strofi kënges “Fortres Europe”.

Kënga “Fortress Europe” flet për Evropën dhe është një këngë politike e cila i drejtohet Evropës dhe politikën e saj jo të mirë ndaj vendeve të lindjes, por edhe shteteve të cilët luftojnë kundër Evropës. Ajo po ashtu ju drejtohet atyre për politika jo të mira të emigracionit.

Asian Dub Foundation janë një grup britanik, të cilët luajnë muzikë të stilit Ragga dhe Punk. Grupi është formuar në vitin 1993 nga Aniruddha Das.

Grupi është në përgatitje të albumit të tyre të ri…

Marre nga Express.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here