Kyetarja e Kuvendit, besimtarja katolike nga Shkodra, Jozefina Topalli vë shami dhe shkon në xhaminë kryesore të Tiranës për të marrë pjesë në ceremoni martesore të një katoliku gjerman me një vajzë myslimane nga Libia.

Duke dhënë kështu një shembull të tolerancës dhe harmonisë fetare në Shqipëri.

Protagonist i dasmës është Andreas Nothelle, një kristian katolik, i cili është ambasadori i Asamblesë Parlamentare të OSBE në Vjenë.
Nothelle është dashuruar me një vajzë myslimane nga Libia, Salem. Edhe ajo ishte pjesë e delegacionit të OSBE-së që qëndroi këto ditë në Tiranë për sesionin e vjeshtës të Asamblesë Parlamentare që për herë të parë u zhvillua në Shqipëri.

Nothelle dhe Salem, kanë lidhur martesën në Shqipëri pesë vjet pasi qëndronin të lidhur bashkë. Dhe ceremonia ka qenë myslimane, sipas rregullave islame. Ajo është kryer tek xhamia Et’hem Bej në Tiranë, pasditen e së shtunës.

Në xhaminë kryesore të Tiranës merrte pjesë sikundër shikoni në foto, kryetari i

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here