Afërdita Zatriqi ishte bukuroshja e parë e Prishtinës Quhej Afërdita Zatriqi. Ishte emër i njohur i viteve ’70-ta. Atëherë e njohur edhe për nga pamja, performanca e saj perfekte, tek me meritë e mbante edhe kurorën “Bukuroshja e parë” e Prishtinës, në vitin 1968, shkruan Kosovarja.

Në atë vit ajo ishte gjimnaziste e gjimnazit të sotëm “Sami Frashëri”. Ishte nxënëse shembullore, por edhe aktiviste e dalluar e kryeqendrës.

Ishte e martuar me futbollistin e njohur të Kosovës Blerim Hatipin, nga i cili e ndau herët sëmundja e rëndë.

Vdekjen e saj e hershme, e bashkëndjen shumë qytetarë anekënd Kosovës.

Afërdita Zatriqi ishte bukuroshja e parë e Prishtinës

Kjo foto e gjetur rastësisht në arkivin e “Kosovares” na kujtoi dhe na cyti që t’i shkruajmë këta pak rreshta.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here