Disa prej tyre mund të keni pasur rastin t’i shikoni. Shumë të tjerë ndoshta jo.

Megjithatë, janë 15 filmat me gangsterë që mbahen mend dhe duket se do të kujtohen gjatë si arritje në kinematografi. Më poshtë lista e tyre dhe aktorët kryesorë që luajnë:

1.Donnie Brasco
Aktorë: Al Pacino, James Russo, Bruno Kirby Jr, Michael Madsen dhe Johnny Depp. Filmi bazohet në një ngjarje të jetës reale ku Joseph D.Pistone, agjent i FBI-së u infiltrua në një ndër pesë familjet kryesore të mafias së Nju Jork gjatë viteve 1970 nën nofkën “Donnie Brasco”.

2. Goodfellas
Aktorë: Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino, Joe Pesci Në film përshkruhet ngritja dhe rënia e tre gangsterëve të viteve 1950, 1960, 1970 dhe 1980.

3. The Godfather
Aktorë: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard S. Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte dhe Diane Keaton. Filmi bazohet tek vitet 1945-1955 dhe merret me familjen e famshme mafioze Corleone. Më pas janë pjesët “The Godfather Part II” në vitin 1974 dhe “The Godfather Part III” në vitin 1990.

4. Carlito’s Way
Aktorë: Al Pacino, Penelope Ann Miller dhe Sean Penn. Filmi fokusohet tek aktivitetet e Carlito Brigante pas lirimit të burgu. Carlito është një kriminel nga Puerto Rico.

5. True Romance
Aktorë: Christian Slater, Patricia Arquette, Brad Pitt, Christopher Ëalken, Dennis Hopper, Gary Oldman, Samuel L. Jackson dhe James Gandolfini.

6. The Untouchables
Aktorë: Andy Garcia, Sean Connery, Kevin Costner, Charles Martin Smith.

7. The French Connection
Aktorë: Gene Hackman, Fernando Rey, Roy Scheider, Tony Lo Bianco dhe Marcel Bozzuffi. Filmi flet për tentativën e dy policëve të Nju Jorkut që tentojnë të ndalojnë tregtinë e narkotikëve mes Marsejës dhe Nju Jorkut.

8. Road to Perdition
Aktorë: Tom Hanks, Paul Neëman, Jude Laë, dhe Daniel Craig.

9. Casino
Aktorë: Robert De Niro, Joe Pesci, Sharon Stone, Frank Vincent, Don Rickles dhe James Woods.

10. Scarface
Aktorë: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer dhe Mary Elizabeth.

11. Once Upon a Time in America
Aktorë: Robert De Niro, James Ëoods, Elizabeth McGovern dhe Ëilliam Forsythe

12. Mean Streets
Aktorë: Harvey Keitel, Robert De Niro, David Proval dhe Amy Robinson.

13. The Public Enemy
Aktorë: James Cagney, Lee Phelps, Jean Harloë, Edëard Ëoods dhe Mae Clarke.

14. The Big Heat
Aktorë: Lee Marvin, Gloria Grahame dhe Glenn Ford.

15. And finally…B ugsy Malone
Aktorë: Scott Baio, Florrie Dugger, John Cassisi dhe Jodie Foster.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here