Çift në jetë, por solo në muzikë. Këngëtarja nga Maqedonia, Tuna Sejdiu, ka vendosur t’u thotë stop bashkëpunimeve me artistë të tjerë tani e tutje.

Ndërkohë që po jeton një martesë në fillimet e saj me Rilindin, Tuna vendos të këndojë baladën më të dhimshme të karrierës së saj, që i dedikohet një femre të braktisur në dashuri.

Tuna, duket se je tërhequr pak këto kohë nga skena, po përgatit ndonjë dalje të mirëmenduar?
Po, jam duke punuar për disa këngë të reja për albumin tim, ndërkohë që po zgjedh mes këngëve se cilën do ta realizoj klip. Tashmë jam bërë e rreptë ndaj vetes dhe çdo ditë ndryshoj diçka në këngët e mia. Dua të arrij perfeksionin në këngët e mia… 

Dy vitet e fundit ke pasur vetëm bashkëpunime në muzikë, do të vazhdosh ende të bësh këngë me kolegët?
Jo më, tani e tutje kam vendosur të mos vazhdoj me bashkëpunimet. Mendoj që këto dy vite i konsumova pak, ishin të sukseshme gati të gjitha bashkëpunimet me këngëtarët e tjerë, por tani do të dal ‘solo’ në karrierën time.

The që po punon disa këngë të reja, cila do të jetë kënga jote surprizë ?
Po e them eksluzivisht që po punoj për këngën “Dyshemeja”, është një baladë e kompozuar vite më parë nga Robert Bilbilov, me tekst të fuqishëm të së preferuarës sime Aida Baraku.. Kemi bërë ca ndryshime në orkestrimin e këngës, ndërsa vija melodike mbetet po e njëjtë.

Mendon se do gjejnë veten shumë vajza në këtë këngë, ty të ndodh ta gjesh veten në tekste të tilla?
Nuk e vë në dyshim që do ta gjejë veten secila vajzë te kjo këngë në momente të caktuara të jetës së saj. Madje, dhe unë e gjej veten në disa tekste të këngëve të mia, pasi i këndoj, aq sa shpesh dyshoj se Aida Baraku më ka parashikuar të ardhmen me tekstet e saj. Në rastin e këngës “Dyshemeja” nuk do të doja të gjeja veten, mirëpo jetës nuk i dihet. Ne femrat jemi të brishta nga natyra, gjithçka është e mundur…

Në Tiranë po organizohet festivali “Top Fest 8”, ke plan të konkurrosh edhe ti?
Unë mora ftesën nga “Top Channel” që të konkurroj këtë vit por mbetem në të njëjtën qëndrim që të mos marr pjesë këtë vit.

Ka ndonjë arsye që nuk e pranove ftesën, apo një zgjedhje personale jotja?

Në fakt, unë kisha gati dhe këngën potenciale për të konkurruar siç doja, por për t’u treguar e sinqertë nuk më intrigojnë më gara të tilla, ndoshta për faktin se i kam filluar shumë herët garat në muzikë, aq sa tashmë kam 20 çmime dhe trofe të fituara në vite. Tani më interesojnë vetëm fitoret e vërteta, pasi edhe çmimet e kritikës e kam fituar atë çfarë mund të dëshirojë një këngëtar. Më parë s’ia dija vlerën këtij çmimi, por tashmë ndihem krenare për një çmim të kritikës me këngën “Testamenti” te “Kënga Magjike”, apo “Best song” për këngën “Bileta”, në “Top Fest” etj.

Tashmë ti ke statusin “e martuar”, si po shkon dhe a është më e thjeshtë apo më e vështirë për një këngëtare?
Tani jetoj në Prishtinë, sidoqoftë jam gjithmonë mes Prishtinës dhe Shkupit. Sapo jemi kthyer me Rilindin nga Shkupi dhe vërtet e ndienim që na mungon shumë ai qytet, pasi dhe Rilindi ka jetuar për pak atje. Për mua është e vështirë, pasi më mungon jashtë mase ai qytet, megjithatë kemi vendosur që keto vite t’u përkushtohemi të dy karrierës, duke jetuar në Prishtinë. Nëse do flisja për martesën, pikërisht kjo zhvendosje nga Shkupi më ka ‘rregulluar regjimin tim të jetës, gjë që e kam përjetuar edhe me kriza nostalgjie. (me shkurtime nga Panorama Plus)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here